God morgen.
Planen var og skrive dette ned i går kveld, men jeg gikk tidlig til sengs. Og jeg hadde begge jentene i vår seng, ikke hver dag det skjer, men når jeg er hjemme alene med de så liker jeg og ha de ved siden av meg. Alle har sovet godt, og vi er klare for en ny dag.
Denne nydelig sjokoladekaka serverte jeg i barnebursdag i går. Den falt virkelig i smak.
Det du trenger ;
6 egg
8 dl sukker
1/2 liter rømme
3 dl vann
4 toppede ts bakepulver
4 toppede ss kakao
ca. 7-8 dl hvetemel
Pisk egg og sukker eggedosis. Tilsett rømme og vann. Sikt sammen det tørre og ha det i. Stekes på 200 grader i 30 minutter.
Man skulle tro det var noe feil med oppskriften når man leser 4 toppende ts bakepulver, men det stemte bra det. Sjokoladekake er jo tung i utgangspunktet, så at man trenger litt bakepulver, det er klart.
Glassuren lagde jeg også selv, og her ser dere hva jeg brukte. Smelt sjokoladen ( er du ikke glad i mørke sjokolader, bruk gjerne lysere ) og ha i eggeplummene for så og røre inn fløten. La det koke opp til passe tykkelse. Det som er litt skummelt, koker det for lenge, kommer fettet fra fløten frem. Det skjedde med min, men den er mer enn brukelig fordi.
150-200 gr kokesjokolade
3 eggeplummer
3 dl kremfløte
150-200 gr kokesjokolade
3 eggeplummer
3 dl kremfløte

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar