torsdag 14. mars 2013

Maria 0-1 år

Maria, mitt andre barn.

Fra den dagen du ble født så har du brakt dobbel glede i hus, det er jo helt klart - nå hadde vi blitt foreldre til to herlige, friske prinsesser. Jeg var ikke lengre like redd og engstelig - jeg kunne la deg gråte eller ligge litt alene når jeg viste at alt var fint. Sånn var det ikke med den førstefødte. 

Tiden gikk utrolig fort og månedene gikk unna som bare det. Storesøster elsket tilværelsen og snakket om deg til alle. Storesøster av en drøm.

Jeg hadde ekstra tid med deg hjemme, for jeg hadde utvidet permisjon - jeg følte meg rett og slett ikke klar for og ut i arbeid når du bare var 8 måneder. Så tiden gikk fort men samtidlig fikk jeg mer tid hjemme meg deg. 

Tilbake til dette med og være mer trygg ; - Jeg var ikke like redd for og la andre holde deg, det kan høres helt rart ut - men jeg likte og ha kontrollen selv, det gjorde jeg med Maria også. Men jeg taklet ikke at noen bare tok over om førstefødte slo seg vrang eller hadde mageknipe osv. Denne gangen kunne jeg godt overlevere jenta til pappaen sin, når jeg hadde ammet og jeg viste at jenta var mett men rett og slett ikke fornøyd. Men det er litt sånn det skal være også. Nettene var det såklart jeg som tok ho, og selvom ho aldri har vært noe problem på nettene.

Jeg var ei typisk hønemor, men man skal da også være det.


10 måneder gammel skatt. Øynene dine lyser godhet, akkurat som storesøsteren din. Helt siden 3 måneders alderen har vi sett utrolig mye likhet av dere, men nå er den likheten borte - hvertfall som vi ser. Den ene er lik mor og den andre far. Maria krabba ikke før 8,5 måned. Ho tok seg veldig god tid med andre ord. Fikk ikke tenner før ho hadde fylt 1 år og gikk ikke før ho var 13 mnd.


1 årsdagen ble feira skikkelig. Vi måtte feire den to ganger, noe skulle komme fra Oppdal, både venner og familie - og en fadder. Begransa hvor mange folk vi får i denne leiligheta, men jeg elsker sammenkomster, så utrolig trivelig. Så om jeg må stå og lage til bursdag to og tre ganger så gjør det ikke meg så mye. Jeg vet hva jeg får ut av de dagene, og da er det bare koselige dager.

Litt kortere innlegg om det første året til Maria. Jeg kommer til og legge ut fler bilder ved en annen anledning og skrive mer.
post signature

2 kommentarer:

  1. Så koselig innlegg. Skjønn hun er! Jeg forlenget også permisjonen siden jeg ikke var klar for å være så mye borte fra sønnen. Angrer ikke på det!

    God helg til dere:) klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det! :) Nei jeg er også glad for at jeg gjorde det - man får jo ikke for mye tid hjemme med barna i babytida. Og jeg er veldig glad for at det ikke var noe problem :)

      Takk i lige måde :) klem

      Slett