torsdag 7. mars 2013

Oppskrift på kanelsnurrer med kokos


 Dette var da deigen jeg brukte. Jeg kunne ikke fatte at dette var nok til 30 kanelsnurrer, og som oppskriften sa - dette var regna til 45 stk.

Det jeg gjorde var og skjevlet ut en fin leiv, en som dette. 


 Smørte så på smør, sukker og kanel. Brukte en slikkepott så det skulle bli "enklere".


 Jeg rullet så det hele sammen til en stor ball slik som dette og skjærte ut små biter. 






Jeg hadde da desverre ikke perlesukker, så jeg kunne like så godt prøve kokos. Det så da ikke så ille ut heller, og luktet enda bedre enn før. Penslet snurrene med egg før jeg strødde på kokos.


Her har dere resultatet. Veldig luftig og fin deig.

OPPSKRIFT PÅ KANELSNURRER ;

150 gr smør
5 dl melk
50 gr gjær
1,5 dl sukker
2 ts kardemommo
ca. 13 del hvertemel

FYLLET ;

100 gr smør
1 dl sukker
2 ss kanel

FREMGANGSMÅTE ;

Smelt så smøret og ha i melken. Ha så i gjær og rør rundt. Dette skal være fingervarme før du blander noe annet i. Som i mitt tilfelle - jeg brukte kjøkkenmarskina. Tømte melk og smør i først, så resten av det tørre. Når du har blandet det godt, la det heve i ca 30 minutter. La de så etterheve i ca 15 minutter før de settes i ovnen for steking.

Stekes på 250 grader i 10-12 minuter.

La gjerne smøret til fylle stå framme i noen timer før du lager det, helst over natten. 

2 kommentarer:

  1. Du må ikke legge ut slike oppskrifter. Jeg blir jo så fristet:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hehehe.. Bare å bli fristet, for så å lage :))

      Slett